SomaHut radionica: Carla Bottiglieri / Mjesto prostora

12. ožujka 2022.

od 17,00 do 19,00 sati
online

Prijave na: somahut.mmk@gmail.com

 

Naziv radionice posuđen je iz intervjua, objavljenog 2006. u časopisu Contact Quarterly, Nancy Stark Smith i Andree Olsen s Bonnie Bainbridge Cohen, utemeljiteljicom Body-Mind Centeringa ®. U ovom razgovoru Bonnie se referira na svoje istraživanje embrionalnog razvoja, kao otjelovljenja ”prostora” u procesu koji traje. Kako osjećamo ”prostor”? Kako stvaramo iskustvo ”prostora” kroz otjelovljenje i uključivanje?

 

Prema staroj taoističkoj tradiciji, srce se smatra praznim prostorom, poput kazališne scene na koju glumci dolaze odigrati ulogu i potom odlaze.

Oslanjajući se na embrionalni razvoj srca, voditeljica će podijeliti neka razmišljanja i geste koje se tiču ove ”praznine”, kao mjesta prolaza koje otkriva fundamentalnu povezanost među stvorenjima.

 

Carla Bottiglieri je nezavisna istraživačica u polju somatske pedagogije i teorije, certificirana praktičarka i predavačica Body-Mind Centering ®  metode te certificirana praktičarka Rolfing/Structural Integration metode. Usporedno s plesnim školovanjem i izvođačkim radom, studira Klasične studije i Estetiku na Sveučilištu u Salernu, kao i Izvedbene umjetnosti na Sveučilištu Paris 8. Trenutno živi u Faenzi, Italija, gdje zajedno s Thomasom Greilom djeluje kroz organizaciju minima somatica.

 

 Ova online radionica, organizirana kao dio projekta SomaHut 2021, uvod je i najava radionice planirane u lipnju 2022. u Zagrebu.

 

Fb event:
Događanja u sklopu platforme SomaHut možete pratiti preko: