SomaHut radionica: uvod u Feldenkrais i Anat Baniel metodu s Nancy Aberle i Lynn Bullock

27. studenog 2021.
od 10,00 do 12,00 sati
online

Sve zainteresirane, roditelje djece s razvojnim teškoćama i invaliditetom, roditelje koji žele poboljšati motorički i spoznajni razvoj svoje djece, stručnjake koji rade s djecom ili odraslima (liječnike, fizioterapeute, somatske praktičare, radne terapeute, logopede, rehabilitatore, pedagoge, kineziologe, voditelje sportskih i rekreacijskih aktivnosti), kao i sve koji žele naučiti kako bolje koristiti svoje tijelo, olakšati poteškoće u kretanju i produbiti iskustvo cjelovitog djelovanja uma i tijela, pozivamo na SomaHut radionicu s Lynn Bullock i Nancy Aberle – certificiranim praktičarkama Feldenkrais i Anat Baniel metode. Lynn i Nancy više od 15 godina podučavaju diljem Europe, a u Zagrebu su održale nekoliko radionica u organizaciji udruge Priroda kretanja.

Na ovoj online radionici predstavit će Feldenkrais metodu i neke praktične primjene ovog somatskog pristupa učenju. Od ove metode mogu imati koristi ljudi veoma različitih iskustava: jednogodišnja beba koja ne može pridići glavu, profesionalna balerina, trogodišnje dijete s
cerebralnom paralizom, vrhunski sportaši…

Dr. Norman Doidge nazvao je dr. Moshea Feldenkraisa jednim od prvih „neuroplastičara“ jer je, pružajući korisne kinestetičke informacije živčanom sustavu, pronašao načine da navede mozak da bolje radi svoj posao. No, kako možemo mozgu pomoći da bolje „obavlja svoj posao“ u svakodnevnom životu? Kako možemo koristiti „pokret s pažnjom“ i „različite kvalitete dodira“ da bismo poboljšali kretanje, djelovanje i općenito vlastitu samoorganizaciju?

O voditeljicama:

Nancy Aberle ima svoju Feldenkrais ordinaciju u Zurichu od 1998. godine i specijalizirala se za rad s dojenčadi i djecom. Od 2004. vodi napredne treninge za praktičare Feldenkraisove metode i njihova je mentorica u radu s djecom i odraslima.
https://www.feldenkrais-post-grad-studies.ch/feldenkrais-post-grad-instructors-en.ph

Lynn Bullock autorica je programa „Spoznaje o vidu”. Radi s dojenčadi i djecom koja imaju razvojne teškoće, kao i s odraslima. Vodi radionice usmjerene na poboljšanje vida. Od 2008., u suradnji s Nancy Aberle, vodi projekt „Feldenkrais without Borders“.
http://www.lynnbullock.com/en/biographie/
https://www.feldenkrais-post-grad-studies.ch/fk-without-borders-en.php

Prijava na: somahut.mmk@gmail.com